onsdag 4. mars 2015

Karmøy kaka

Kakebunn:

5 eggehviter
150g melis
150g mandler

Gul krem: 

5 eggeplommer
1dl fløte
125g sukker
1ts vaniljesukker
150g meierismør

Sjokoladekrem: 

100g firkløver sjokolade
0,75dl fløte
0,75dl sukker
50g meierismør

Fremgangsmåte kakebunn: 

Pisk eggehvitene stivt og tilsett litt å litt melis.
Mal opp mandlene og rør det forsikig inn i blandingen. 
Bruk en smurt 24cm form og stekes på 170 grader i ca 30 min

Fremgangsmåte gul krem: 

Kok opp eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker under omrøring til det tykner. Når kremen har tyknes tas gryta av kokeplaten og tilsetter smør. 
La det avkjøler i ca 6 timer eller over natten.

Fremgangsmåte sjokoladekrem: 

Alt blandes sammen i en gryte på svak varme (ikke kok opp). La den kjølnes litt før den brukes på kaken. 

Begynn med bunnen og smør over gul krem, sjokoladekrem og tilsliutt 2dl kremfløte med litt sukker i. Pyntes med bær på toppen. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar