søndag 18. august 2013

Sjokoladekake med oreokrem og sjokolade topping

Kakebunn

225 g mel 

1,5 ts natron 

3 ss kakao 

1ts vaniljesukker 

125 g smør 

250 g sukker

2 egg

3dl kefir 

Oreokrem 


125g smør 

330g melis

1pk oreokjeks

1ts vaniljesukker

1ss melk 

125g kremost


Topping 


500g melis

250g smør

250g lys sjokolade

2,5ts vaniljesukker

2 egg

 Fremgangsmåte kakebunn 



Pisk godt sammen smør og sukker til det er hvitt og luftig.

Tilsett et og et egg

 Bland sammen alt det førre.

Tilsett det tørre og melken vekselvis.

Del røren i to deler, eller stek alt i samme form og del kaken

Bruk 24cm form

Stekes på 180 grader i ca 25 minutt


Fremgangsmåte oreokrem 


Pisk godt sammen smør og melis

Tilsett kremost og pisk dette godt sammen

Ha i vaniljesukker og melk

Knus oreokjeksene og tilsett den i resten og bland godt 


Fremgangsmåte topping 



Pisk godt sammen melis, vaniljesukker og smør til det er hvitt. 

Tilsett et og et egg, pisk mellom hvert egg

Smelt sjokoladen i vannbad 

Tilsett sjokoladen i resten av røres og pisk godt. 


Legg oreokrem inni og utenpå kaka 



Bruk sjokolade toppingen til å laga roser rundt kaken 


Har brukt tipp 1M for å lage rosene 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar