tirsdag 7. mai 2013

Sjokolade cupcake


Ingredienser:


100g smør, romtemperert


1,5dl sukker


2 egg, romtemperert


1ts SP (kan sløyfes)

2,5dl hvetemel

1ts bakepulver

1ts vaniljesukker

30g kakao

2dl melk eller kremfløte

Fremgangsmåte:



- Forvarm stekeovnen til 200 grader.

- Miks sammen smør og sukker i mikseren i ca 5 min.

- Tilsett ett egg om gangen og miks det i ca 2min.

- Bland inn SP

- Rør sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao i en annen bolle.

- Tilsett melblandingen og kremfløten/ melk og pisk sammen, men ikke pisk for lenge for da blir det 
kompakte cupcakes!

- Ha i 1-2 spiseskjeer med røre i hver form.

- Stekes i 13-15min

Når jeg lager denne oppskriften så får jeg røre til 12 store og 12 små cupcakes.




Kremostkrem:

300g melis


50g smør, romtemperert


125g kremost, kald


Konditorfarge (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

- Miks sammen melis og smør i en mikser

- Tilsett kremosten og miks i ca 5min

- Tilsett konditorfarge og bland godt




Her har jeg brukt lilla farge fra Wilton.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar