onsdag 8. mai 2013

Suksesskake (gule kaka)



Mandelbunn:

200 gram mandler

200 gram melis

1 ts bakepulver

5 eggehviter

Krem:

5 eggeplommer

1 dl fløte

125 gram sukker

2 plater gelantin

150 gram meieri smør (romtemperert)

Fremgangsmåte bunn:

Mal opp mandlene og bland inn melis og bakepulver

Stivpisk eggehvitene og bland litt og litt forsiktig inn i mandelmelet

Stekes i ca 30min på 175 grader

Fremgangsmåte krem:

Bland sammen eggeplommer, fløte og sukker i en panne og røres over svak varme til det nesten koker

Myk opp gelantinplatene i kaldt vann, hell av vannet og smelt platene over i vannbad

Tilsett de smeltede gelantinplatene i eggekremen

La det kjølnet helt

Miks sammen det romtempererte smøret og avkjølnet eggekremen i en mikser til det er en luftig krem

Fordel dette over en avkjølnet kake


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar