Mandelbunn:
200 gram mandler
200 gram melis
1 ts bakepulver
5 eggehviter
Krem:
5 eggeplommer
1 dl fløte
125 gram sukker
2 plater gelantin
150 gram meieri smør (romtemperert)
Fremgangsmåte bunn:
Mal opp mandlene og bland inn melis og bakepulver
Stivpisk eggehvitene og bland litt og litt forsiktig inn i mandelmelet
Stekes i ca 30min på 175 grader
Fremgangsmåte krem:
Bland sammen eggeplommer, fløte og sukker i en panne og røres over svak varme til det nesten koker
Myk opp gelantinplatene i kaldt vann, hell av vannet og smelt platene over i vannbad
Tilsett de smeltede gelantinplatene i eggekremen
La det kjølnet helt
Miks sammen det romtempererte smøret og avkjølnet eggekremen i en mikser til det er en luftig krem
Fordel dette over en avkjølnet kake
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar